55-plussers leren vallen

Op zaterdag 28 december van 9.30 uur tot de middag organiseert de gemeente ‘Vallen Zonder Zorgen’, een actieve valpreventie voor de 55+ in de kleine zaal van de sporthal aan de Tiensestraat 43 in Hoegaarden.

Valpreventie voor 55+ (Foto VJF)
VJF Valpreventie voor 55+ (Foto VJF)

Een valpartij leidt bij 55-plussers in 40 tot 60% gevallen tot een letsel en ongeveer 77% van de opnames van 55-plussers in het ziekenhuis zijn die van personen ten gevolge van een valincident. ‘Vallen Zonder Zorgen’ is een bewegingsles, een kennismaking met oefeningen die leren goed te landen bij struikelen en uitglijden: de twee meest voorkomende valscenario’s in het dagelijks leven.

De Vlaamse Judofederatie voelde zich aangesproken door die uitdagende vraag. Judo is immers de sport bij uitstek die de kunst van het veilig vallen beoefent. De judofederatie VJF ontwikkelde het programma ‘Vallen Zonder Zorgen’, valinitiatie voor de actieve 55-plusser. Deelnemers hieraan wordt gevraagd gemakkelijke kledij te dragen en het initiatief is gratis.

Inschrijven via: samenleving@gemhoegaarden.be of 016/76. 87. 50
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.