5.000 euro voor energiezuinigere bibliotheek

De gemeentelijke bibliotheek
Christian Hennuy De gemeentelijke bibliotheek
Zuhal Demir (N-VA), Vlaams minister van Energie, maakt 5.180,25 euro vrij voor de plaatsing van hoogrendementsglas en zonneschermen in de gemeentelijke bibliotheek van Hoegaarden.

Via de campagne ‘overal stroomversnellers’ van de Vlaamse overheid konden energie-investeringsprojecten voor Hoegaarden ingediend worden. Via een online platform werden burgers vervolgens opgeroepen om te stemmen op hun favoriete project. Zodra minstens één procent van de inwoners van de gemeente een stem had uitgebracht op een project, kon de gemeente aanspraak maken op subsidies.

“De uitdagingen op vlak van klimaat en energie zijn groot. Als gemeente moeten we ons steentje daaraan bijdragen. Dat onze N-VA-minister mee geld op tafel legt, komt onze inwoners ten goede”, zegt Liselore Fuchs, N-VA-gemeenteraadslid.

 “Als we de energietransitie willen realiseren, moeten de bevolking, ondernemingen en de overheid de handen in elkaar slaan. We geven lokale projecten met draagvlak bij de bevolking graag een duwtje in de rug”, aldus Vlaams minister Zuhal Demir.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.