30ste Gambrinus ruildag in brouwersdorp

Op zaterdag 3 november van 10 uur tot 16 uur is er in sporthal ‘de Struysvogel’ een internationale ruildag van de Gambrinusclub van België.

Vorig jaar al werd er stevig geklonken op de goede afloop van de beurs
HCH Vorig jaar al werd er stevig geklonken op de goede afloop van de beurs

De 69ste internationale ruildag van de Gabrinusclub van België vindt plaats op zaterdag 3 november van 10 tot 16 uur in de sporthal in Hoegaarden. Deze ruildag vindt plaats in samenwerking met clubs in Nederland, Duitsland en Luxemburg. Omdat deze ruildag zeer bekend is zijn sommigen reeds ter plaatse de avond voordien en worden er ook bier – en brouwersartikelen verhandeld op de parking van de sporthal, voor wie geen standplaats meer vond in de sporthal. De eerste ruildagen vonden nog plaats in het Kouterhof, daarna aan site de Gete van de brouwerij en nu al jaren in de sporthal. Van in 2004 deed InBev moeilijk over verdere sponsoring van de beurs en achteraf werd die sponsoring overgenomen door Alken-Maes. Toch wel merkwaardig in een dorp waar een brouwerij van ABInBev gevestigd is. Zaterdag is er reden genoeg om feest te vieren: het is de 30ste ruildag in Hoegaarden, en de Gambrinusclub bestaat 40 jaar. Ereleden van de Gambrinusclub zijn Miel Mattheus en wijlen Pierre Celis.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.