18de eeuwse hoeve wordt verbouwd

Een 18de eewse gesloten hoeve aan de Boterstraat in Outgaarden wordt verbouwd tot kantoorruimte. Het betreft een gebouw van het type vierkantshoeve, gelegen aan de Boterstraat, een gemeenteweg in de deelgemeente Outgaarden.  De werken zijn ondertussen gestart.

De boerderij aan de Boterstraat
Bollen De boerderij aan de Boterstraat

De gebouwen tegen de straat en dwars op de straat zijn voormalige schuren en stallen. Het achterste gebouw, het woonhuis, ligt evenwijdig met de straat. Het schepencollege keurde de aanvraag tot verbouwing goed. De aanvrager die ook eigenaar is en bewoner van het pand, wenst een deel van de stallen in te richten als kantoorruimten . De schuur vooraan wordt ingericht als kantoorruimte. Om de bestaande open structuur te vrijwaren wordt er een box in de ruimte gebouwd met 4 kantoorruimten, waarvan twee beneden en twee op de eerste verdieping, een archief en berging onder het dak en sanitair en een kleine keuken.De schuur links wordt als gastenverblijf ingericht op het gelijkvloers , met een fitnessruimte met daarop aansluitend een consultatieruimte op de verdieping. Het straatbeeld wijzigt nauwelijks. De voorgestelde ingrepen bevinden zich in de bestaande gebouwen. Enkel raam- en deuropeningen worden op enkele plaatsen bijgemaakt of gewijzigd. De daken die vernieuwd worden krijgen een afwerking met een traditionele dakpan. De geplande werken zullen geen negatieve impact hebben op de bestaande visuele eigenheid van de gebouwen, in tegendeel, de eerder verwaarloosde stallen worden met respect voor hun eigenheid gerenoveerd. De bestaande erfgoedwaarde wordt hierdoor versterkt. Vandaar de goedkeuring van de aanvraag.

De boerderij aan de Boterstraat
Bollen De boerderij aan de Boterstraat



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.