Exclusief voor abonnees

“Verkoop gebouwen om financieel te overleven”

De gemeente overweegt meerdere gebouwen, waaronder het kapittelhuis en de pastorie van Outgaarden, te verkopen. Dat blijkt uit een participatieronde van de gemeente voor het meerjarenplan 2020 – 2025. “Verkoop van patrimonium is nodig als we geen bijkomende schulden willen maken”, aldus schepen voor Financiën Hans Decoster (CD&V).
Het kapittelhuis met daarnaast de kapittelhoeve of Arendsnest die al grotendeels gerestaureerd is.
Christian Hennuy Het kapittelhuis met daarnaast de kapittelhoeve of Arendsnest die al grotendeels gerestaureerd is.

Raadslid Philip Collaers (N-VA) is niet over de verkoop te spreken. Hij stelt zich er dan ook vragen bij. “Wat is de onderliggende reden van al deze mogelijke verkopen? Is het puur financieel of spelen nog andere factoren?”, zo vroeg het raadslid. “Het is toch logisch dat we bij de start van een meerjarenplan, alle mogelijke scenario’s onderzoeken?”, reageerde burgemeester Jean-Pierre Taverniers die de uitleg aan schepen Decoster overliet.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Alain Steegmans

    Schuldenlast twee maal hoger. En Taverniers zegt dit zonder te blozen terwijl zijn partij bijna een halve eeuw alleen regeert in Hoegaarden.