Het VeloVeilig Rapport
Volledig scherm
Het VeloVeilig Rapport © HLN

Hoe veilig is fietsen in jouw gemeente? Bekijk hier het VeloVeilig Rapport

Hoe VeloVeilig is jouw gemeente? Van 7 tot 15 mei hebben tienduizenden Vlamingen gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Het resultaat is een zeer fijnmazige fietskaart van elke Vlaamse gemeente. Daarnaast hebben 37.516 lezers deelgenomen aan een grote bevraging over hoe VeloVeilig hun gemeente is. Het resultaat van het grootste fietsonderzoek ooit vind je in het VeloVeilig Rapport. Selecteer jouw gemeente en kijk hoeveel gevaarlijke fietspunten in jouw buurt op de kaart zijn gezet en wat inwoners vinden over hun gemeente als het gaat over fietsveiligheid.

 1. Serge Feys, jarenlange ‘compagnon de route’ van Arno, leidt eerbetoon op Paulusfeesten: “Zijn laatste optredens... Voor mij was dat heel moeilijk om te zien”
  PREMIUM
  Oostende

  Serge Feys, jarenlange ‘compagnon de route’ van Arno, leidt eerbetoon op Paulusfees­ten: “Zijn laatste optredens... Voor mij was dat heel moeilijk om te zien”

  Het grote eerbetoon aan Arno, op maandag 15 augustus op de Oostendse Paulusfeesten, betekent voor Serge Feys (62) het afscheid van een belangrijke periode uit zijn leven. De vaste toetsenist van de iconische zanger verzamelde heel wat artiesten en muzikanten rond zich om er een magische avond te maken. Een boeiend gesprek met de topmuzikant, componist en producer: over de wonderjaren op tour met Arno, en de ‘tribute’ vol grote namen. “Zelfs de repetitie was al fantastisch.”
 1. Man in kritieke toestand afgevoerd na overdosis op Antwerp Pride, ook vrouw zwaargewond
  ANTWERP PRIDE

  Man in kritieke toestand afgevoerd na overdosis op Antwerp Pride, ook vrouw zwaarge­wond

  Het Love United Festival op de Zuiderkaaien, afsluiter van de Antwerp Pride, is gisterenavond rond half tien verstoord door een incident. Een man en een vrouw werden er plots onwel na een overdosis. De man werd daar gereanimeerd en is in kritieke toestand afgevoerd. “Mogelijk gaat het om een drugsgerelateerd ongeval, maar dat is nog niet zeker. We hebben de muziek even stilgelegd en ons publiek gewaarschuwd voor de gevaren”, zegt de organisatie. Volgens de politie gaat het vrijwel zeker om een overdosis.