Het VeloVeilig Rapport
Volledig scherm
Het VeloVeilig Rapport © HLN

Hoe veilig is fietsen in jouw gemeente? Bekijk hier het VeloVeilig Rapport

Hoe VeloVeilig is jouw gemeente? Van 7 tot 15 mei hebben tienduizenden Vlamingen gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Het resultaat is een zeer fijnmazige fietskaart van elke Vlaamse gemeente. Daarnaast hebben 37.516 lezers deelgenomen aan een grote bevraging over hoe VeloVeilig hun gemeente is. Het resultaat van het grootste fietsonderzoek ooit vind je in het VeloVeilig Rapport. Selecteer jouw gemeente en kijk hoeveel gevaarlijke fietspunten in jouw buurt op de kaart zijn gezet en wat inwoners vinden over hun gemeente als het gaat over fietsveiligheid.

 1. Hamontenaar besteelt oud vrouwtje en wordt gearresteerd
  Hamont-Achel

  Hamonte­naar besteelt oud vrouwtje en wordt gearres­teerd

  Aan de Sportlaan in Maaseik werd dit weekend een dief op heterdaad betrapt. Dit gebeurde om 14.30 uur. Er kwam een melding binnen dat aan de achterzijde van de sporthal een verdachte de handtas van een 72-jarige vrouw gestolen had. Door de diefstal was de vrouw ook ten val gekomen. Dankzij getuigen kon een patrouille van politie Maasland de 31-jarige verdachte uit Hamont intercepteren op de Acht Meilaan. De buit, zijnde 7 euro, had hij op zak. De handtas en de portemonnee werden aangetroffen op de vluchtroute aan de Vincent van Goghstraat. De man werd reeds gearresteerd en verhoord.
 2. Dronken Tsjechen zorgen voor overlast aan de Markt
  Maaseik

  Dronken Tsjechen zorgen voor overlast aan de Markt

  Afgelopen weekend zorgden dronken Tsjechen voor problemen op de Markt in Maaseik. De politie Maasland kreeg om 0.10 uur een klacht binnen met betrekking tot nachtlawaai, vandalisme en openbaar dronkenschap. Bij aankomst troffen ze de Tsjechen aan, die allen dronken waren. Eén van hen had een ruitje ingeslagen aan de Fortis. Ze maakten ook lawaai en zorgden voor geluidsoverlast. Een tweede ploeg moest bijstand komen verlenen en vier mensen werden ter ontnuchtering overgebracht naar het commissariaat. De nodige pv’s werden opgesteld.
 1. Met zijn deelname aan de Dranouter Trail doet Stijn (36) voor het eerst in zijn leven aan sport: “Op karakter, maar ik ben toch mooi eerste van de vriendengroep”
  Dranouter/Boezinge/Dendermonde

  Met zijn deelname aan de Dranouter Trail doet Stijn (36) voor het eerst in zijn leven aan sport: “Op karakter, maar ik ben toch mooi eerste van de vrienden­groep”

  Sportkledij heeft hij niet en lopen doet hij al zeker niet, toch liet Stijn Notable (36) uit Boezinge zich door vrienden verleiden om deel te nemen aan de Dranouter Trail. Dat loopevenement met een lengte van 7 km vond zondag voor het eerst plaats binnen Festival Dranouter. Het parcours liep over de festivalsite en was voorzien van heel wat animatie. “Hoewel ik bijna stierf, vind ik het een heel mooi initiatief.”