Jan Heremans kwam na de diagnose MS terecht in een rolstoel. Geregeld bezoekt hij met zijn gezin het centrum maar dat verloopt niet altijd even vlot, al vindt hij wel dat de stad Leuven inspanningen doet voor meer toegankelijkheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Heremans kwam na de diagnose MS terecht in een rolstoel. Geregeld bezoekt hij met zijn gezin het centrum maar dat verloopt niet altijd even vlot, al vindt hij wel dat de stad Leuven inspanningen doet voor meer toegankelijkheid. © Patrick Vertommen

Hoe toegankelijk is Leuven? Onze reporter vroeg het aan MS-patiënt Jan Heremans: “Ik weet ondertussen elke losse steen liggen in de stad”

Leuven/TildonkHet online meldpunt Toegankelijk Leuven gaat resoluut voor obstakelvrije voetpaden. Mooi voornemen maar hoe toegankelijk is de eeuwenoude maar springlevende universiteitsstad nu eigenlijk? HLN Leuven vroeg het aan specialist en bekende Leuvenaar Jan Heremans (38) die in 2016 de diagnose MS kreeg en uiteindelijk in een rolstoel terecht kwam. “Ja, er is nog veel werk aan de winkel…Foutgeparkeerde fietsen zijn bijvoorbeeld echt een verschrikking.”

0 reacties

 1. Stan Van Samang speelt voor het eerst sinds corona terug met volledige liveband: zomerfestival Het Veld pakt uit met Sportpaleis-vuller
  ANTWERPEN

  Stan Van Samang speelt voor het eerst sinds corona terug met volledige liveband: zomerfesti­val Het Veld pakt uit met Sportpa­leis-vul­ler

  Na comedy, kindertheater, alternatieve concerten en feestjes pakt zomerfestival Het Veld nu ook uit met Vlaams populair en Sportpaleis-vullers. In augustus komt Soulsister met een aangepaste bezetting naar het festival en een maand later ook Stan Van Samang, voor het eerst sinds corona mét volledige liveband. “Iets waar de fans al zo lang naar uitkijken, en Stan en de zijnen ook.”
 2. Leuven gaat in 2021 voor (nog) meer toegankelijkheid: “Jaarlijks 100.000 euro voor aanpassingen aan bestaande voetpaden en pleinen”
  Leuven

  Leuven gaat in 2021 voor (nog) meer toeganke­lijk­heid: “Jaarlijks 100.000 euro voor aanpassin­gen aan bestaande voetpaden en pleinen”

  Het Leuvense stadsbestuur maakt werk van goede voornemens. Op het lijstje een nog meer toegankelijke stad, een gegeven waarvoor de voorbije jaren al stappen werden gezet. “Dit jaar staat er een actieplan op de agenda waarin we onder meer extra aandacht besteden aan de aanleg van comfortstroken”, zegt schepen van Gelijke Kansen Lies Corneillie (Groen).