Zwangere vrouw (21) meegesleurd door tram

Vervoersmaatschappij De Lijn onderzoekt hoe een zwangere vrouw dit weekend kon meegesleept worden door een vertrekkende tram. De 21-jarige vrouw is vier maanden zwanger.

Volgens de politie wilde de vrouw zaterdag omstreeks 16.30 uur met een buggy een tram op de Antwerpsesteenweg in Hoboken opstappen. "De vrouw ging achterwaarts de tram op aan de middendeur van het tweede stel en trok de buggy achter zich aan de tram op, wat niet echt wilde lukken", meldt de politie. "Op dat moment sloten de deuren van het tramstel en vertrok de tram, waarbij haar voet gekneld raakte tussen de deuren. De jonge vrouw werd enkele meters meegesleurd en viel op het perron."

Even in levensgevaar

Op het eerste gezicht bleven de verwondingen beperkt tot enkele oppervlakkige wonden op haar bovenbeen. Ze werd ter plaatse verzorgd door een MUG-ziekenwagen en naar het Middelheimziekenhuis vervoerd. "Wat later bleken haar verwondingen ernstiger en zelfs van die aard dat er levensgevaar optrad voor moeder en foetus", aldus de politie nog.


De Lijn laat weten dat trams normaal niet kunnen vertrekken als de deuren niet volledig gesloten zijn. Het heeft een onderzoek ingesteld naar wat er precies is gebeurd. (PLA)