Studentenclub Brabo zamelt opnieuw bloed in

Benoit De Freine

De studentenclub Brabo van de technologische en wetenschappelijke richtingen van de Karel de Grote Hogeschool organiseert op de campus Hoboken een bloedinzamelactie. Die vindt plaats op vrijdag 3 mei van 12 tot 15 uur. Nieuw dit jaar is dat iedereen zich kan aanmelden om bloed te geven. Tijdens de vorige edities was dat enkel voor studenten en personeel van de hogeschool. 

Inschrijven is noodzakelijk via  www.bloedinzameling.rodekruis.be/hoboken. Zo krijgt de organisatie een duidelijk zicht hoeveel volk ze mogen verwachten.

Elk dag opnieuw hebben honderden mensen bloed nodig. Na een ongeval, een bevalling of een operatie. Of omdat ze ziek zijn. Soms moeten zelfs ongeboren baby’s al een bloedtransfusie krijgen. Door één zakje bloed te geven, help je meer dan één patiënt. Want in de huidige geneeskunde krijgt een patiënt alleen het bloedbestanddeel toegediend dat hij nodig heeft.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.