Restaurant Le Comptoir in brand gestoken

De brand is vermoedelijk aangestoken met benzine.
Foto De Roeck De brand is vermoedelijk aangestoken met benzine.
In restaurant Le Comptoir aan de Van de Perrelei is voor de derde keer in vier dagen ingebroken. Deze keer werd ook brand gesticht. Het restaurant brandde uit. De bewoners van de appartementen erboven konden op tijd naar buiten.

De brand werd rond 5 uur opgemerkt door een voorbijrijdende bestuurder, die meteen alarm sloeg. De politie evacueerde zeven bewoners uit de bovengelegen appartementen en de brandweer had het vuur snel onder controle. "De brandweer kon de brandhaard niet meteen detecteren, maar rook wel een benzinegeur. De getuige die de brand had opgemerkt, had iemand zien wegrennen. Wij gaan dan ook uit van brandstichting", zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert.


Het is bovendien al het derde incident in het restaurant op vier dagen tijd. Op 29 juni was er een inbraak en in de nacht van 30 juni op 1 juli werd ook al geprobeerd om brand te stichten, toen zonder veel erg. Ook nu bleef de schade beperkt, omdat de brand snel werd opgemerkt. De politie onderzoekt de incidenten.


Volgens de buurt is het restaurant een goed draaiende zaak. Vooral het terras trekt in de zomer heel wat volk. Het wordt sinds eind vorig jaar uitgebaat door een nieuwe Marokkaanse zaakvoerder.


(PLA)