Oranjerie in park Sorghvliedt wordt zomerbar ‘ZoMeRiE’

De oranjerie in park Sorghvliedt.
Stad Antwerpen De oranjerie in park Sorghvliedt.
Er is een uitbater gevonden voor de leegstaande oranjerie in park Sorghvliedt in Hoboken. Vanaf 1 juni tot en met 31 oktober wordt het koetshuis omgedoopt tot zomerbar ‘ZoMeRiE’.

Het district Hoboken en Antwerps vastgoedbeheerder AG Vespa lanceerden al in het najaar een oproep naar kandidaat-uitbaters voor de leegstaande oranjerie in park Sorghvliet. De vennootschap achter project ZoMeRie was de enige die een dossier indiende en is nu ook officieel gekozen.

“ZoMeRiE is een ‘no nonsense’ concept”, zo staat in het verslag van de jury, die het project een score van 82 op 100 gaf. “Het is niet uitgebreid maar wel eenvoudig, eerlijk, met het accent op verse producten en aan democratische prijzen. Het concept houdt ook rekening met het feit dat de oranjerie geen uitgebreide keuken heeft en zich in een park bevindt. De nieuwe concessiehouders willen een plek creëren waar jong en oud kan ‘zomeren’.”

Minstens één zomer

Het district Hoboken geeft de oranjerie in concessie gedurende minstens één zomerperiode. “De nieuwe uitbaters zijn mensen mét horeca-ervaring en ze zijn héél gedreven. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat ZoMeRiE het goed zal doen”, zegt districtsvoorzitter Kathelijne Toen (N-VA).
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.