Onverlaat steelt gps uit ziekenwagen terwijl ambulanciers zich over patiënt bekommeren

Archiefbeeld
Koen Moreau Archiefbeeld
Een schaamteloze actie vrijdagvoormiddag aan de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken. Terwijl ambulanciers van Ambuce Rescue Team (ART) bezig waren met een dringende interventie, werd de gps van hun ziekenwagen gestolen door een onverlaat. De dief wordt opgespoord door de politie.

De ambulanciers vertrokken vrijdag vanuit het Universitair Ziekenhuis in Edegem voor een dringende interventie in Hoboken. Terwijl de ziekenwagen buiten geparkeerd stond en de ambulanciers binnen in de woning waren van de patiënt, sprong een onbekende man in het voertuig.

Normaal gezien worden geparkeerde ziekenwagens op slot gedaan maar afhankelijk van de ernst van de interventie, wordt dat omwille van snelheid soms niet gedaan. Een getuige zag hoe de man het draagbaar navigatiesysteem uit de ziekenwagen stal en ermee wegvluchtte.

Bij ART spreekt men van een schaamteloze, laag-bij-de-grondse diefstal. De ziekenwagen was na de diefstal zelfs even buiten werking omdat de politie vaststellingen moest doen. De dief is nog niet gevat.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Joske Zeeuw

  Zeer laag bij de grond van die dief. Maar kanttekening, als de ambulanciers door de ernst van de situatie hun wagen niet afsloten ( wat ik volledig begrijp) is het dan wijs om op de politie te wachten voor constatatie van een diefstal? Begrijp me niet verkeerd, heel veel respect voor die vrouwen en mannen die zovele levens redden, voor dat beroep moet je echt een roeping hebben!

 • JP Vandergucht

  Dit hou je nu toch niet meer voor mogelijk

 • Bernard Aelvoet

  Schandalig. Zouden hem constant moeten traceren en er voor zorgen dat hij nooit meer met een GSM kan bellen. Heeft hij er één en men weet het, het ding afnemen.

 • Jan Lemmens

  We hebben hier wat binnen gehaald. Oncontroleerbare toestand.

 • Rudi Bollaerts

  Als men hem ooit pakt zal hij geen zware straf krijgen en dat weten zulke personen daarom durven ze ook alles gewoon akte van maken bij de politie en na 15 min staat hij op straat om de volgende diefstal te gaan plegen.