Onverlaat steelt gps uit ziekenwagen terwijl ambulanciers zich over patiënt bekommeren

Archiefbeeld
Koen Moreau Archiefbeeld
Een schaamteloze actie vrijdagvoormiddag aan de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken. Terwijl ambulanciers van Ambuce Rescue Team (ART) bezig waren met een dringende interventie, werd de gps van hun ziekenwagen gestolen door een onverlaat. De dief wordt opgespoord door de politie.

De ambulanciers vertrokken vrijdag vanuit het Universitair Ziekenhuis in Edegem voor een dringende interventie in Hoboken. Terwijl de ziekenwagen buiten geparkeerd stond en de ambulanciers binnen in de woning waren van de patiënt, sprong een onbekende man in het voertuig.

Normaal gezien worden geparkeerde ziekenwagens op slot gedaan maar afhankelijk van de ernst van de interventie, wordt dat omwille van snelheid soms niet gedaan. Een getuige zag hoe de man het draagbaar navigatiesysteem uit de ziekenwagen stal en ermee wegvluchtte.

Bij ART spreekt men van een schaamteloze, laag-bij-de-grondse diefstal. De ziekenwagen was na de diefstal zelfs even buiten werking omdat de politie vaststellingen moest doen. De dief is nog niet gevat.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.