Man brengt cannabisplantage onder in kinderkamer: 18 maanden cel

Ter illustratie.
ANP Ter illustratie.
De Antwerpse strafrechter heeft 18 maanden cel en 8.000 euro, waarvan 2.000 euro effectief, uitgesproken tegen een 34-jarige man uit Antwerpen, die bij zijn ex (29) een cannabisplantage had ondergebracht in de kinderkamer. Die laatste kreeg 15 maanden cel en 8.000 euro boete, beide volledig met uitstel.

De politie had informatie gekregen dat er in een woning aan de Antwerpsesteenweg in Hoboken een cannabisplantage stond. Bij een huiszoeking op 30 augustus 2019 werden inderdaad 155 planten in de kinderkamer aangetroffen. Er werd ook stroom voor de plantage gestolen.

De man bekende dat hij de plantage er in september 2018 had neergepoot, dik tegen de zin van zijn ex-partner. Hij zat in collectieve schuldbemiddeling en had gehoord dat er met een cannabisplantage op korte tijd veel geld te verdienen was. Hij had het materiaal voor de plantage van Nederlandse connecties gekregen, die ook zijn twee oogsten hadden overgenomen. Hij had er 7.000 euro mee verdiend.

Zijn ex stond toe dat de plantage in haar woning stond, maar wilde er voor de rest niets mee te maken hebben. De verdediging vroeg voor haar de vrijspraak. Voor de dertiger werd een autonome probatiestraf of een werkstraf gevraagd.

De rechtbank vond de feiten voor beide beklaagden bewezen en legde hen celstraffen op. De vrouw kwam wel nog in aanmerking voor een straf met uitstel.

De opbrengsten van de plantage, zo’n 40.000 euro, werden door de rechtbank verbeurd verklaard.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.