Komt nieuwe stelplaats De Lijn in de Lageweg in Hoboken?

De stad onderzoekt of dit terrein in de Lageweg in aanmerking komt als nieuwe stelplaats voor de bussen van De Lijn.
Benoit De Freine De stad onderzoekt of dit terrein in de Lageweg in aanmerking komt als nieuwe stelplaats voor de bussen van De Lijn.
De stad Antwerpen onderzoekt of Lageweg Hoboken in aanmerking komt als één van de drie nieuwe stelplaatsen van De Lijn.

De Lijn wil drie nieuwe stelplaatsen uitwerken in Antwerpen. Voor de locatie hiervan is de keuze gevallen op terreinen nabij Luchtbal, waar de stelplaats een combinatie wordt van bus- en tramstelplaats, de luchthaven van Deurne en de Lageweg in Hoboken. Die laatste zou dienst doen als tramstelplaats. 

De nieuwe stelplaats in Hoboken zou er komen op de onderbenutte en verontreinigde terreinen op de hoek van de Krugerbrug en de Lageweg. Om dit te verwezenlijken werd een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) opgestart. Naast de stelplaats komt er ook een tramhalte met keerlus. Die moet voor een verbinding zorgen met het iets verder gelegen Blue Gate. 

Het is de ambitie van De Lijn om op drie locaties een nieuwe stelplaats te bouwen zodat de activiteit in de busstelplaatsen Zurenborg en Tjalkstraat en de tramstelplaats in Hoboken kan worden stopgezet. Dat zal geleidelijk gebeuren, naarmate de nieuwe stelplaatsen operationeel worden. Aan de basis van deze beslissing liggen de minder goede ligging van de huidige stelplaatsen en de nood aan meer stallingscapaciteit in functie van de toekomstige groei en samenstelling van de vloot van de vervoersmaatschappij.

“Eén van de volgende stappen is om met de bewoners in dialoog te gaan en hen zo als belangrijke partner in dit proces te betrekken”, zegt schepen voor Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA).
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Wiske De Klerk

    Hoe gaan ze de tram doortrekken tot daar?