Hevige brand verwoest carrosseriebedrijf

Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al door het dak.
Foto Marc De Roeck Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al door het dak.
Een hevige brand in een carrosseriebedrijf in Hoboken heeft het gebouw helemaal verwoest. De zaakvoerder hoopt zijn bedrijf zo snel mogelijk weer op te starten.

Rond half drie in de nacht van zondag op maandag ging het brandalarm af bij Auto Maccabi in de Boombekelaan in Hoboken. Om een nog onbekende reden vatte het bedrijf dat auto-onderdelen verkoopt vuur en wanneer de brandweer arriveerde, was de brand al uitslaand. Er was niemand in het gebouw aanwezig, waardoor er ook niemand gewond is geraakt. "Om vier uur 's nachts arriveerde ik bij mijn bedrijf", herbeleeft zaakvoerder Kaes Fakir. "Op dat moment waren er na anderhalf uur blussen nog steeds vlammen te zien. Wij verdelen vooral metalen auto-onderdelen die vuurvast zijn, maar de motoroliën in het magazijn hebben de brand waarschijnlijk versneld."


"Er waren eerst aanwijzingen dat het om een verdachte brand ging, maar die zijn al even snel weerlegd", zegt Sven Lommaerts van de lokale politie van Antwerpen. "Om mijn klanten niet in de steek te laten, hoop ik mijn bedrijf zo snel mogelijk terug op te starten, desnoods op een geïmproviseerde locatie", zegt Fakir. "Ik wil mijn drie werknemers - die op dit moment technisch werkloos zijn - ook zo snel mogelijk terug een job geven." (BSB)