Fietsers op fietsostrade krijgen voorrang aan spoorwegovergang

Cockerillplaats
Google Maps Cockerillplaats
De stad Antwerpen en het district Hoboken gaan op de fietsostrade F13 tussen Antwerpen en Boom, ter hoogte van de spoorwegovergang op de Cockerillplaats en aan de Hertoglei, uittesten of het voorrang geven aan de fietsers de veiligheid van de fietsers verhoogt.

Een proefopstelling aan zowel de spoorwegovergang op de Cockerillplaats als aan de Hertoglei zorgt ervoor dat de gebruikers van de fietsostrade steeds voorrang hebben op het verkeer dat de spoorweg wil oversteken. Zo komen er fietspadmarkeringen op de kruispunten, haaientanden en voorrangsborden voor alle gebruikers.

Antwerps schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA): “Als na evaluatie blijkt dat deze ingreep het comfort en de veiligheid van de fietsers verhoogt, zal dit mee verwerkt worden in de definitieve plannen voor zowel de fietsostrade als voor het kruispunt van de Cockerillplaats – Kapelstraat – Jozef Leemanslaan”.

In het voorjaar gaat het proefproject van start, na een zestal maanden volgt er een evaluatie. In de loop van 2020 start de heraanleg van de fietsostade langs de Fodderiestraat en wordt het ontwerp voor het kruispunt kruispunt Cockerillplaats – Kapelstraat – Jozef Leemanslaan verder uitgewerkt.