Buurt Meetjeslandstraat gaat zélf voorstel doen over ‘lawaaierig’ speelpleintje

Het speelpleintje werd in het najaar door burgemeester Bart De Wever (N-VA) gesloten nadat een studie had aangetoond dat spelende kinderen lawaaihinder veroorzaakten
Laenen Het speelpleintje werd in het najaar door burgemeester Bart De Wever (N-VA) gesloten nadat een studie had aangetoond dat spelende kinderen lawaaihinder veroorzaakten
Het districtsbestuur van Hoboken heeft zich dinsdagavond nog niet uitgesproken over de toekomst van het speelpleintje in de Meetjeslandstraat, dat al maanden dicht is na klachten over lawaai. “De buurt gaat eerst zélf een voorstel formuleren. We wachten hun suggesties af.”

Het pleintje beroert al maanden de gemoederen in Hoboken. Het werd in het najaar door burgemeester Bart De Wever (N-VA) gesloten nadat een studie had aangetoond dat spelende kinderen lawaaihinder veroorzaakten. De sluiting deed in de buurt twee kampen ontstaan. Buren die hinder ondervonden namen zelfs de bekende advocate Griet Cnudde onder de arm.

Omdat de kwestie zo gevoelig lag, bestelde het district een akoestische studie. Die moest nagaan welke maatregelen nodig zijn om de geluidshinder te beperken. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat enkel een ommuring met hoge geluidsschermen (tot zelfs 5 meter) soelaas zou bieden. Op een buurtvergadering werd echter snel duidelijk dat er voor die oplossing geen draagvlak bestaat.

Nog geen beslissing

Het districtscollege van Hoboken zat dinsdagavond samen om de toekomst van het speelpleintje te bespreken. Maar een beslissing viel er niet. “De buurt houdt dit weekend een vergadering en gaat daarna zélf een voorstel formuleren”, zegt districtsvoorzitter Kathelijne Toen (N-VA). “Omdat we absoluut een ‘gedragen’ oplossing willen, wachten we hun suggesties af. Pas daarna gaan we met een voorstel naar het kabinet van de Antwerpse burgemeester, die uiteindelijk definitief zal beslissen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.