Broers die doelwit waren van brandstichting, gelinkt aan 400 kg cocaïne

Eén van de wagens die op 6 maart in brand werd gestoken, was van de familie E.Y.
Marc De Roeck Eén van de wagens die op 6 maart in brand werd gestoken, was van de familie E.Y.
Twee broers El Y. die begin vorige maand het doelwit waren van een brandstichting in de Emiel Vandeveldestraat in Hoboken, worden gelinkt aan een container met 400 kg cocaïne. De twee broers werden door de politie gearresteerd toen zij op een bedrijventerrein foto’s maakten van containers. In één ervan bleek achteraf 400 kg cocaïne te zitten. 

Broer Ali El Y. werd na zijn ondervraging vrijgelaten. Zijn oudere broer Yousef E.Y. (35), die in het criminele milieu Bouchiar wordt genoemd, zit wel in de gevangenis. De twee broers waren opgemerkt door een trucker die het maar raar vond dat iemand foto’s maakte van containers op een bedrijventerrein. 

Yousef E.Y. is bij het Antwerpse gerecht vooral bekend als overvaller. Op 6 maart werd een auto in brand gestoken in de Emiel Vandeveldestraat in Hoboken. De Renault Clio die door een broer van Yousef E.Y. was gehuurd, ging toen in de vlammen op. Eerder die nacht waren twee auto’s in brand gestoken in de buurt van Park Spoor Noord. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hedwig Jacobs

    10 ton cocaine ziet eruit als een blok van 16 m lang op 3 m hoog en 3 meter breed als dat in de haven toekomt is het normaal dat erover gekeken wordt, en zeker als je er weg van kijkt.

  • paul volonge

    Men weet het allemaal maar doet hier niets aan , wie zijn nu de poen pakkers