Lieve Mertens en Dries Dauwe met de gin Heerlijkheid die op smaak wordt gebracht met 2de keus aardbeien.
Volledig scherm
PREMIUM
Lieve Mertens en Dries Dauwe met de gin Heerlijkheid die op smaak wordt gebracht met 2de keus aardbeien. © Kristof Pieters

Hobbystoker brengt gin op smaak met aardbeien: “Het is eens iets anders dan er confituur mee maken”

BeverenBeveren is sinds kort een nieuw streekproduct rijker: Heerlijkheid Gin, een ambachtelijk gestookte gin met 2de keus aardbeien van telers Koen Apers en Lieve Mertens uit Haasdonk. Ze sloegen hiervoor de handen in elkaar met hobbystoker Dries Dauwe. “Een ideale bestemming voor de reststromen uit de teelt van aardbeien.”

 1. 109 leden van verzetsgroep ‘De Zwarte Hand’ werden 80 jaar geleden aangehouden door de nazi's, slechts 37 keerden terug: “Trieste verjaardag die we nooit mogen vergeten”
  Puurs-Sint-Amands, Willebroek, Bornem

  109 leden van verzets­groep ‘De Zwarte Hand’ werden 80 jaar geleden aangehou­den door de nazi's, slechts 37 keerden terug: “Trieste verjaardag die we nooit mogen vergeten”

  Exact 80 jaar geleden, op 20 september 1941, werden de eerste leden van verzetsgroep De Zwarte Hand aangehouden door de nazi’s. “De 109 mannen uit Klein-Brabant en de Rupelstreek werden naar gevangenissen en concentratiekampen gevoerd. Amper 37 van hen keerden terug. Het is belangrijk dat we dit moedige verhaal ook na 80 jaar blijven vertellen”, zegt Tjen Mampaey, die een boek schreef over de verzetsgroep.
 2. 18 maanden later dan gehoopt, maar Krottegemse Rommelmarkt viert op 3 oktober eindelijk 30e jubileumeditie: “Voor het eerst meer dan 1.000 standen”
  Roeselare

  18 maanden later dan gehoopt, maar Krottegem­se Rommel­markt viert op 3 oktober eindelijk 30e jubileume­di­tie: “Voor het eerst meer dan 1.000 standen”

  Vierde keer goede keer voor de Krottegemse Rommelmarkt. De Krottegemse Markten wilden aanvankelijk de 30e editie van hun rommelmarkt op de wijk over statie organiseren op 19 april 2020 maar de coronacrisis strooide roet in het eten. Vier keer, en in totaal 18 maanden, werd de jubileumeditie uitgesteld, maar nu garanderen de organisatoren dat de feesteditie op 3 oktober groen licht heeft. “Het wordt een absolute topeditie. De inschrijvingen lopen als een trein en hoewel we het parcours uitbreidden, zijn er amper nog standplaatsen beschikbaar”, zeggen voorzitter Frank Wauters en plaatsmeester Carin Snijders.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).