Hoacht Schlagert klaar voor grootste schlagertoppers

In Haacht vindt zaterdag de tweede editie van Hoacht Schlagert plaats. Onder meer Bart Kaëll, Luc Steeno en Laura Lynn moeten de reusachtige feesttent op het evenemententerrein in vuur en vlam zetten.

De feesttent die momenteel langs de Wespelaarsesteenweg in Haacht staat opgesteld, is de grootste in zijn soort. Zaterdagavond moet ze dan ook plaats kunnen bieden aan tot 2.800 schlagerfans. Naast de genoemde toppers prijken ook Yves Seghers, Swoop en Dennie Demaro op de affiche. Veel wordt ook verwacht van de partyband De Grietjes, waar actrice Ianthe Tavernier - inspecteur Floor Van Lommelen uit 'De Buurtpolitie' - haar debuut maakt naast routiniers als Isabella A en Anneke Van Hooff.

"Alle optredens zijn samen goed voor acht uur non-stopambiance met de polonaise als rode draad", lacht L'heureux van de organiserende vzw Ho8. "Om in de juiste sfeer te komen, krijgt iedereen bij binnenkomst alvast een lichtgevend LED-sfeergadget. Dimitri d'Anvers treedt niet alleen op, maar verzorgt ook de presentatie. Vanaf 2 uur zorgt een dj voor een afterparty." De organisatoren, die ook instaan voor de jaarlijkse Oudejaarsparty in Haacht, kozen er dus voor om ditmaal nog een keer volledig Vlaams te gaan, met wel allemaal nieuwe artiesten ten opzichte van vorig jaar. "Maar om niet in herhaling te vallen, zullen we, onder meer met enkele Nederlandse topzangers, onze artiesten volgend jaar zeker ook wel over de grens halen." Er is nog een beperkt aantal toegangskaarten te koop. Tot zaterdagmiddag kan dat online via www.ho8.be aan 18 euro.

Aan de kassa betaalt men de avond zelf 25 euro. De deuren van Hoacht Schlagert openen om 18.30 uur. (SPK)

Pascal Vandenhoudt, Eddy Devleeschouwer en Dries L'heureux van de organizerende vzw Ho8.
Ponsaerts Pascal Vandenhoudt, Eddy Devleeschouwer en Dries L'heureux van de organizerende vzw Ho8.