Een ober -met mondmasker- bedient de klanten op de Grote Markt van Kortrijk. Een beeld dat we de komende dagen nog vaak hopen te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Een ober -met mondmasker- bedient de klanten op de Grote Markt van Kortrijk. Een beeld dat we de komende dagen nog vaak hopen te zien. © Henk Deleu

Hier kan je woensdag verpozen bij 30 graden: ontdek de hotspots van onze Terrasronde van Vlaanderen

Horeca, zet de roséwijn koel! Snijd het fruit voor de sangria! En stop genoeg ijs in uw vriesvakken, want het wordt 30 graden woensdag. Na de coronacrisis zetten tal van steden in op terrasuitbreidingen en krijgen cafébazen plaats en openbare ruimte ter beschikking om u optimaal te kunnen bedienen. Welke winkelstraatjes zijn nu terrasstraat? Welk bekend horecaplein verdubbelt de capaciteit? De Terrasjesronde van Vlaanderen, langs Brussel en 15 andere steden. Schol!

  1. Christophe Peeters houdt opmerkelijk pleidooi tégen afsluiten van Blaarmeersen. “Dan winnen de amokmakers”
    PREMIUM
    Gent

    Christophe Peeters houdt opmerke­lijk pleidooi tégen afsluiten van Blaarmeer­sen. “Dan winnen de amokmakers”

    De Blaarmeersen volledig afsluiten? Niet als het van Christophe Peeters afhangt. Hij liet in 2007 de omheining rond het recreatiedomein weghalen, specifiek omdat hij het domein toegankelijk wilde maken voor alle Gentenaars. Dat na de vechtpartij vorige woensdag de strandzone werd afgezet, vindt hij al een brug te ver. “Ik bedank feestelijk voor dit soort samenleving.”