Wielertoerist vliegt door voorruit na frontale botsing met oldtimer

De fietser vloog door de voorruit van de Mustang.
LSI De fietser vloog door de voorruit van de Mustang.
In Wijtschate is een 35-jarige wielertoerist uit Brielen zondagavond zwaargewond geraakt bij een frontale botsing met een oldtimer. 

Een Franse oldtimer Mustang reed rond 20.15 uur vanuit de Kemmelstraat (N331) in de Vierstraat richting Croonaert, een hellende strook langs de gelijknamige sporthal en de Britse militaire begraafplaats Croonaert Chapel Cemetery. Uit de andere richting kwam een groepje van vier fietsers. Fries V. uit Ieper botste frontaal op de cabrio Mustang en vloog door de voorruit van de oldtimer. De Franse automobilist gooide nog alle remmen dicht, getuige een lang remspoor op de weg.

De deskundige onderzoekt het ongeval.
LSI De deskundige onderzoekt het ongeval.

Een MUG-team diende de eerste zorgen toe, waarna de wielertoerist zwaargewond naar het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper werd overgebracht. Zijn toestand is ondertussen stabiel. De vaststellingen namen twee uur in beslag. Op vraag van de verkeersdeskundige van het parket werden zowel de fiets als de oldtimer in beslag genomen voor onderzoek. Mogelijk speelde de ondergaande zon ook een rol bij het ongeval.