Wandelspeurtochten om natuur te beschermen

Op de foto v.l.n.r. Philippe Mouton (schepen Milieu Komen-Waasten), Bénédicte Crepel (Communauté de Communes de Flandre intérieure) en Jurgen Vanlerberghe (voorzitter Regionaal Landschap Westhoek)
RLW Op de foto v.l.n.r. Philippe Mouton (schepen Milieu Komen-Waasten), Bénédicte Crepel (Communauté de Communes de Flandre intérieure) en Jurgen Vanlerberghe (voorzitter Regionaal Landschap Westhoek)
Het Regionaal Landschap Westhoek (RLW) lanceert samen met tien Belgische en Franse partners acht grensoverschrijdende speurtochten. De bedoeling daarvan is om kinderen te sensibiliseren om de natuur te beschermen aan beide zijden van de grens. 

De eerste speurtocht ‘Lander de kamsalamder’ startte afgelopen zaterdag in het Parc Marguerite in Yourcenar op de Zwarteberg. Meer dan 100 deelnemers hielpen Lander de kamsalamander zijn vriendjes van over de grens te ontmoeten. Dat gebeurde op een parcours van 4 km door het Franse en Vlaamse landschap van de Zwarteberg. Tijdens de speurtocht konden de wandelaars deelnemen aan tal van activiteiten, zoals workshops rond natuur. In de loop van de zomer worden nog zeven andere grensoverschrijdende natuurrally’s, gelegen op het Frans-Belgisch grensgebied, onthuld. Het Regionaal Landschap Westhoek werkt hiervoor samen met tien Belgische en Franse partners binnen het project TEC! of Iedereen Eco-burger! om kinderen te sensibiliseren om de natuur te beschermen aan beide zijden van de Frans-Belgische grens. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.