Vrouw herstelt in ziekenhuis na ongeval, vriendin zamelt ondertussen geld in voor nieuw autootje

Lindsey raakte flink toegetakeld. Haar vriend Bryan blijft aan haar zijde in het ziekenhuis.
Lieven Samyn Lindsey raakte flink toegetakeld. Haar vriend Bryan blijft aan haar zijde in het ziekenhuis.
Amper één dag nadat haar vriendin Lindsey Deswarte (29) uit Nieuwkerke zwaargewond raakte bij een ongeval in de Kemmelstraat in Wulvergem, springt haar vriendin Lisa Descheemaecker (22) uit Reningelst voor haar in de bres. “Ik wil geld inzamelen voor een nieuw autootje voor Lindsey en haar gezin.”

Lindsey Deswarte belandde donderdag met haar Citroën C3 op de weg tussen Kemmel en Nieuwkerke in de gracht en knalde tegen een betonnen elektriciteitspaal. De wagen was rijp voor de schroothoop. Ondertussen herstelt Lindsey in het Jan Ypermanziekenhuis van Ieper van haar verwondingen. “Neus en oogkas gebroken en enkele tanden kwijt”, weet Lisa. “Maar ze is gelukkig buiten levensgevaar.”

De auto van Lindsey en Bryan is rijp voor de schroothoop.
Lieven Samyn De auto van Lindsey en Bryan is rijp voor de schroothoop.

Lisa is in de eerste plaats bezorgd over haar vriendin, maar wil ook de zorgen over haarwagen wegnemen. Daarom is ze op Facebook een geldinzamelactie gestart. “Al het spaargeld van Lindsey en haar partner Bryan zaten in die auto. Als we met zijn allen een klein steuntje in de rug geven voor een nieuw autootje zou dat voor hen al een grote zorg minder zijn. Die Citroën was voor Bryan, Lindsey en de drie kinderen de enige wagen. Lindsey en Bryan hebben het financieel niet breed en zouden iedereen dankbaar zijn.”

Wie wil storten, kan dat op rekeningnummer BE29 3771 0498 5864 met als mededeling ‘auto’.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.