Voordracht en spelletjesavond ‘De speelberg, spelen tussen de heuvels’

Een deel van de verzameling van  Stef Dehollander.
Eric Flamand Een deel van de verzameling van Stef Dehollander.
In de Sint-Laurentiuskerk in Kemmel vindt op maandag 25 februari de voordracht ‘De Speelberg, spelen tussen de heuvels’ plaats. 

“Stef Dehollander was jaren uitbater van het Labyrint in Kemmel en daarvoor van De Speelberg in Dranouter en Wulvergem. Het bijzondere aan het Labyrint was de combinatie van eetcafé met een museum. De bezoekers leerden iets bij over de geschiedenis van de streek en probeerden er een spelletje uit”, zeggen de organisatoren van CO7. “Sinds oktober 2018 voeren we met de erfgoedcel van CO7 en de gemeente Heuvelland, samen met vrijwilligers, een inventarisatieproject uit van de omvangrijke speelgoedcollectie.” 

Het resultaat daarvan wordt op 25 februari voorgesteld door Koen Baert, coördinator Cultuur van Heuvelland, en Hanne Deprince, projectmedewerker CO7. Marc Wellens, voormalig conservator van het Speelgoedmuseum in Mechelen, zal een voordracht geven over de historiek van speelgoed. Nadien wordt nog even nagepraat bij een drankje en kun je zelf enkele spelletjes uitproberen. De avond start om 18.30 uur. Deelnemen is gratis, maar je moet wel inschrijven op www.vormingplusow.be/de-speelberg-spelen-tussen-de-heuvels. Meer info op www.co7.be/speelberg

Vrijwilligers Lea en Trui aan het werk.
CO7 Vrijwilligers Lea en Trui aan het werk.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.