Voor de rechter voor belaging voormalige chef bij Clarebout Potatoes

Man voor rechter nadat hij zijn vroegere overste bij  Clarebout Potatoes anonieme brieven en telefoontjes stuurde.
Eric Flamand Man voor rechter nadat hij zijn vroegere overste bij Clarebout Potatoes anonieme brieven en telefoontjes stuurde.
Een 26-jarige man staat voor de rechter in Ieper omdat hij zijn vroegere chef bij de firma Clarebout Potatoes uit Nieuwkerke de schrik van zijn leven heeft bezorgd met anonieme brieven en telefoontjes. 

Het slachtoffer is verantwoordelijk voor de logistiek binnen Clarebout Potatoes. Op een bepaald moment kreeg hij M.L. onder zich, die via een extern bedrijf bij Clarebout kwam werken. Al snel botste het tussen de twee. “Die man voerde niet uit wat hem gevraagd werd en hij was bijna onmogelijk om aan te sturen”, zegt meester Christine Onraet, die het opneemt voor het slachtoffer. “Mijn cliënt meldde de problemen aan de personeelsdienst, waarna de samenwerking beëindigd werd.” 

Wat daarna volgde, grensde aan het onvoorstelbare, volgens de advocaat. Het slachtoffer kreeg anonieme brieven en telefoontjes. “Mijn cliënt en zijn vrouw wisten niet wat hen overkwam. Er werden gemene opmerkingen gemaakt over het privéleven van die mensen. In totaal heeft dat vier maanden geduurd en dat heeft een zware indruk achtergelaten.”

Uiteindelijk werd M.L. ontmaskerd en werd hij voor de rechter gebracht. Advocaat Geert Dumolein bood in naam van de beklaagde zijn excuses aan. “Hij kan niet zelf naar de rechtbank komen omdat hij de confrontatie niet aankan”, aldus zijn raadsman. “Nadat alles aan het licht is gekomen, is er geen contact meer geweest en dat zal er ook nooit meer zijn.” De verdediging vraagt opschorting van straf. “Mijn cliënt heeft een blanco strafblad en is geen gestoorde geest. Hij is echt tot inzicht gekomen en het zal niet meer gebeuren.” Vonnis op 24 oktober.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.