Twintiger moet vroegere overste schadevergoeding betalen na belaging

De rechter gaf een twintiger opschorting van straf voor het belagen van zijn vroegere chef bij Clarebout Potatoes.
Eric Flamand De rechter gaf een twintiger opschorting van straf voor het belagen van zijn vroegere chef bij Clarebout Potatoes.
Een 26-jarige man kreeg van de rechter in Ieper opschorting van straf. De beklaagde had zijn vroegere chef bij de firma Clarebout Potatoes uit Nieuwkerke de schrik van zijn leven bezorgd met anonieme brieven en telefoontjes. 

Het slachtoffer is verantwoordelijk voor de logistiek binnen het bedrijf Clarebout Potatoes. Op een bepaald moment kreeg hij M.L. onder zich, die via een extern bedrijf bij Clarebout kwam werken. Het botste blijkbaar tussen de twee. “Die man voerde niet uit wat hem werd gevraagd en hij was bijna onmogelijk om aan te sturen”, zei meester Christine Onraet, die het opnam voor het slachtoffer. “Mijn cliënt meldde de problemen aan de personeelsdienst, waarna M.L. ontslagen werd.”

Het slachtoffer kreeg daarna plots anonieme brieven en telefoontjes. “Mijn cliënt en zijn vrouw wisten niet wat hen overkwam. Er werden gemene opmerkingen gemaakt over het privéleven van die mensen. In totaal heeft dit vier maanden geduurd en dat heeft een zware indruk achtergelaten.” 

Uiteindelijk werd M.L. ontmaskerd en werd hij voor de rechter gebracht. Advocaat Geert Dumolein bood in naam van de beklaagde zijn excuses aan. “Nadat alles aan het licht kwam, is er geen contact meer geweest en dat zal er ook nooit meer zijn. Mijn cliënt heeft een blanco strafblad en is geen gestoorde geest. Hij is tot inzicht gekomen en het zal niet meer gebeuren.” De twintiger moet het slachtoffer een schadevergoeding van vijfhonderd euro betalen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.