Tweede fase project Wijtschate afgerond

Schepen Stragier in de Ieperstraat, het gedeelte tussen de Bossenstraat en de Staanijzerstraat dat werd opengebroken.
Flamand Schepen Stragier in de Ieperstraat, het gedeelte tussen de Bossenstraat en de Staanijzerstraat dat werd opengebroken.
In Wijtschate is de tweede fase van de grote wegenwerken die momenteel in het dorp bezig zijn, afgerond.

"Het betongedeelte aan het kruispunt aan de Hollebekestraat met de Ieperstraat en de Hospicestraat is gegoten met inbegrip van de overrijdbare middengeleider om de nieuwe voorrangsregel beter te accentueren", verduidelijkt schepen van Openbare Werken Hilde Stragier. "Het asfalt is eveneens gegoten in de Ieperstraat tot en met kruispunt Bossenstraat, komende van Ieper. Ondertussen werden de wegmarkeringen aangebracht en de nodige verkeersborden. Nu is de verbinding Ieperstraat met de Hospicestraat en de Hollebekestraat weer opengesteld voor het plaatselijk wegverkeer."

Start derde fase

De Lijn zal vanaf nu geen gebruik meer maken van de Vierstraat waar momenteel nutswerken bezig zijn. Ook die zijn bijna afgerond. "We zijn dus gestart aan de derde fase: het gedeelte Ieperstraat vanaf de Bossenstraat tot de Staanijzerstraat", zegt de schepen. "Die fase zal duren tot in het voorjaar van 2019. Zo hebben we al 10 procent of 38,7 kilometer van ons volledige wegdek in Heuvelland onder handen genomen, goed voor zo'n 3 miljoen euro." (CMW)