Toerisme Heuvelland ontvangt bezoekers in houten chalet

 Pipa De Meulenaere en gids Patrick Boone maken de bezoekers wegwijs vanuit hun houten chalet.
Henk Deleu Pipa De Meulenaere en gids Patrick Boone maken de bezoekers wegwijs vanuit hun houten chalet.
In Kemmel worden toeristen en bezoekers sinds de heropening van het bezoekerscentrum ontvangen aan een houten chalet, in het kader van extra veiligheidsmaatregelen rond corona. 

De houten chalet staat op het Sint-Laurentiusplein tussen de kerk en het bezoekerscentrum. Het wordt bemand door iemand van het onthaalpersoneel of door een jobstudent. Bij de infostand zijn maximum vier personen tegelijk toegelaten. Er zijn drie circuits uitgewerkt. Mensen die gratis info zoeken, volgen de oranje pijlen naar het portaal van de kerk. Daar is een infostand met allerlei gratis brochures van de regio, zoals het Magazine Heuvelland en de Westhoekpocket. 

Streekproducten 

Bezoekers die een kijkje willen nemen in de expo’s in het bezoekerscentrum moeten de rode pijlen volgen. De tentoonstellingen op de eerste en tweede verdieping van het centrum zijn gratis te bezoeken. Er zijn maximum tien personen tegelijk toegelaten in het expogedeelte met een bezoekerstijd van maximum dertig minuten. Tenslotte kunnen mensen die naar de balie van het bezoekerscentrum willen de groene pijl volgen. Daar kunnen mensen terecht voor een toeristische vraag over de streek en om kaarten en streekproducten aan te kopen. Het bezoekerscentrum is open van maandag tot en met zaterdag van 9.30 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur. Op zondag is het centrum open van 10 tot 16 uur.