Restaurantrecensie: Den Heksestoel in Loker

Den Heksestoel heeft alles van een bruine kroeg
Christophe Maertens Den Heksestoel heeft alles van een bruine kroeg
Den Heksenstoel in Loker is een uitgelezen plek om te bekomen van een lange wandel- of fietstocht in Heuvelland. De bruine kroeg beschikt over een open haard om je bij op te warmen en biedt enkele typisch Vlaamse gerechtjes aan. Het interieur is charmant en rustiek, de ontvangst warm en vriendelijk. En de keuken? Wij gingen proeven.
Garnaalkroket als voorgerecht.
Christophe Maertens Garnaalkroket als voorgerecht.

Bij onze aankomst zit het eethuis goed vol, maar de medewerkers van de zaak lijken stressbestendig en alles gaat vlot. Lang wachten op ons voorgerecht hoeven we niet te doen. Ik neem een garnaalkroket en mijn tafelgenote gaat voor scampi gebakken in de lookboter. Mijn partner eet glutenvrij. “Geen probleem, we brengen iets aangepast”, klinkt het. Even later staan er twee sneetjes geroosterd glutenvrij brood op tafel. Ook over de scampi hoor ik geen geklaag aan de overzijde en mijn garnaalkroket mag er best wezen. Niet te veel poespas, maar gewoon lekker. 

Entrecote met slaatje en verse frieten
Christophe Maertens Entrecote met slaatje en verse frieten
Sibtongetjes op de suggestiekaart
Christophe Maertens Sibtongetjes op de suggestiekaart

Voor het hoofdgerecht blijf ik op veilig spelen: een entrecote met kruidenboter, een slaatje en frietjes. De frieten zijn echt goed en het vlees is top gebakken. Ik krijg het biefstuk wel niet volledig binnen, wegens heel groot. Aan de andere kant van de tafel wordt voor een suggestie gekozen: slibtongetjes. Ook nu hoor ik geen kritiek. 

Dame blanche als dessert.
Christophe Maertens Dame blanche als dessert.

Na de maaltijd kiezen we beiden een coupe dame blanche als dessert. Die is klassiek, met misschien net iets te veel slagroom.

Zeker nog het vermelden waard is de uitgebreide bierkaart. Daarop prijken zo’n 100 brouwsels. Den Heksenstoel is trouwens ook Vintage Heuvelland-ambassadeur. Dat zijn restauranthouders die werken met wijnen uit de Westhoek. De bedoeling is dat de regionale wijnen ook per glas te koop zijn. Maar in de praktijk geldt dat alleen voor de Pinot van Entre-Deux-Monts.

Wie veel honger heeft, komt in Den Heksenstoel zeker aan zijn trekken, want de porties die wij kregen waren heel royaal. Maar zeker wat prijs-kwaliteit betreft, zit je heel goed in Den Heksestoel.

Voorgerecht

Artisanale garnaalkroket, slaatje, grijze noordzeegarnaal: 11 euro

Scampi gebakken in lookboter: 15 euro

Hoofdgerecht

Entrecote, rijkelijk slaatje, verse frietjes: 21 euro

Supplement kruidenboter: 2,5 euro

Suggestie slibtong: 29 euro

Dessert

Dame Blanche: 6 euro

Adres en praktisch

Douanestraat 1 in Lokerwww.denheksenstoel.be

Openingsuren

Maandag, vrijdag, zaterdag en zondag: 11.30 uur tot 14 uur en van 18 uur tot 21 uur. Dinsdag en woensdag: geslotenDonderdag: ’s middags enkel voor groepen en ’s avonds tussen 18 uur en 21 uur.

Onze beoordeling

 Eten: 8/10 Bediening: 8/10 Comfort: 8/10. Totaalscore: ****
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.