Ontdek [F] Experience Museum nog tot 25 oktober aan de helft van de prijs, daarna krijgt het een grondige renovatiebeurt

In het huidige museum kom je alles te weten over folk en volksmuziek.
Experience Museum In het huidige museum kom je alles te weten over folk en volksmuziek.
Wie tussen maandag 22 april en vrijdag 25 oktober het [F] Experience Museum in Dranouter bezoekt, krijgt vijftig procent korting op de inkomprijs. Daarna sluit het museum de deuren voor verbouwingswerken. “Het verhaal van het museum is uitverteld, het is tijd voor iets nieuws”, klinkt het bij Dranoeter vzw, die het museum uitbaat.

Het [F] Experience Museum huist in het gebouw van vzw Muziekcentrum Dranouter en Dranoeter vzw, in de Dikkebusstraat in Dranouter. Het museum lokt sinds haar oprichting geïnteresseerden uit het hele land. “In het museum kom je alles te weten over folk en volksmuziek: de geschiedenis, de instrumenten, de liederen en de liedboeken, de dansen, de muzikanten en de festivals. Het is een interactief museum, want je kunt zelf de geschiedenis ontdekken via filmpjes, geluidsfragmenten en een dansvloer. Kinderen kunnen experimenteren met de karaokebox, de accordeonstoelen en het muziektapijt.”

Verhaal is uitverteld

Het [F] Experience Museum heeft vijftien jaar dienst gedaan. “Het verhaal is stilaan uitverteld”, zeggen de verantwoordelijken. “Het is tijd voor een andere insteek. Daarom zal het [F] Experience Museum tijdelijk sluiten voor renovatiewerken. We kunnen nog niet veel kwijt over de periode na de verbouwingen. Wel staat het vast dat er in het gebouw een nieuw concept komt dat ook rond het thema muziek zal draaien.”

Wie het museum nog wil bezoeken, heeft nog even tijd. Van maandag 22 april tot en met vrijdag 25 oktober geeft het [F] Experience Museum vijftig procent korting op de toegangsprijs. Daarbij betaalt een volwassene nog drie euro, jongeren tussen 6 en 18 jaar twee euro. Kinderen jonger dan 6 jaar krijgen gratis toegang.

Mensen die in deze periode een groepsactiviteit boeken uit het aanbod van Dranouter Experience, krijgen het museumbezoek er gratis bovenop. Dranouter Experience biedt een waaier van groepsactiviteiten aan, zoals een smultocht, een initiatie volksdans, een namiddag volksspelen en een match boerengolf. Het aanbod en alle tarieven zijn te vinden op experience.festivaldranouter.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.