Muziekcentrum Dranouter strikt reggaebelofte Jo Mersa Marley, kleinzoon van Bob Marley

Lokale helden: Ansel Goudeseune, Sarah Huyghe, Anggello Gamarra, Félicien Delhaye (Cromanty) en Steven Reynaert (Muziekcentrum Dranouter).
Christophe Maertens Lokale helden: Ansel Goudeseune, Sarah Huyghe, Anggello Gamarra, Félicien Delhaye (Cromanty) en Steven Reynaert (Muziekcentrum Dranouter).
De Heuvellandse dj’s van Cromanty Soundsystem en Muziekcentrum Dranouter organiseren komende vrijdag een reggae-avond met als headliner Jo Mersa Marley, de kleinzoon van reggaelegende Bob Marley. 

Cromanty Soundsystem en Muziekcentrum Dranouter werken al een poos samen rond de Global Vibes-avonden. Daar brengen ze een straffe reggaeband of een wereldmuzikant op het podium. De avond wordt traditiegetrouw afgesloten met een afterparty door Cromanty Soundsystem. 

Lokale Helden

Steven Reynaert, de programmator van Muziekcentrum Dranouter, had plannen om Cromanty Sound uit te nodigen voor een evenement samen me Fheeta & The Westfront Band, die andere reggaevaandeldrager van de Westhoek. Dat zou gebeuren in het kader van Lokale Helden. Lokale Helden is een initiatief van Poppunt, waarbij plaatselijk muziektalent in de spotlights wordt geplaatst. 

Rijzende ster

“Plots kwam het aanbod binnen van Jo Mersa Marley”, zegt Félicien ‘Cromanty’ Delhaye. “Hij is bezig aan zijn eerste Europese toer en we konden deze kans niet laten liggen. Trouwens, Jo Mersa Marley is nu nog betaalbaar. Scoort hij een hit – en die komt er zeker aan – dan hebben meteen een ander verhaal. Marley is een rijzende ster in zijn thuisland Jamacia en in de Verenigde Staten.”

Fheeta

Jo Mersa Marley speelt eigen nummers, maar covert ook werk van zijn grootvader. Hij stond op vierjarige leeftijd al op het podium met zijn oom Ziggy. Hij brengt rootsreggae, met invloeden van hiphop, dancehall en pop.

Fheeta & The Westfront Band en Cromanty vonden het meteen oké om hun avond te delen met de kleinzoon van reggaegod Bob Marley. “Natuurlijk zien we het zitten”, zeggen Anggello Gamarra en Ansel Goudeseune, respectievelijk bassist en gitarist bij The Westfront Band. 

Fheeta is een West-Vlaamse reggaeman en geen onbekende in de scene. Fheeta staat voor bruisende muziek. Voor de muzikant en zijn band is het een koud kunstje om het publiek in beweging te krijgen en dat zal ongetwijfeld vrijdagavond ook gebeuren. De band stond al geprogrammeerd op onder meer Muzikale Dinsdagen. In 2018 werden ze publiekswinnaar op de Irie Vibes Roots Rally op de Gentse Feesten. Hun nummer ‘West-Vlaming in Gent’ is een geslaagde interpretatie van ‘Englishman in New York’ van Sting.

Na het concert is het de beurt aan Cromanty, die de avond op een gepaste manier zal afsluiten.

Steven Reynaert is heel blij met de affiche. “Of reggae past in het concept van ’t Folk? Ja, dat denk ik wel. Reggae is immers ook wereldmuziek, iets waarop wij toch volop inzetten.” 

 Meer info via www.muziekcentrumdranouter.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.