Heuvelland zoekt vrijwilligers voor de verkiezingen

Op de dag van de verkiezingen kunnen vrijwilligers als voorzitter of als bijzitter zetelen.
Benny Proot Op de dag van de verkiezingen kunnen vrijwilligers als voorzitter of als bijzitter zetelen.
De gemeente Heuvelland is op zoek naar vrijwilligers voor de verkiezingen van 26 mei. “Je kan je opgeven om als voorzitter of bijzitter te zetelen in een van onze stem- of telbureaus”, zegt schepen Jean-Pierre Geelhand de Merxem (Gemeentebelangen). 

Om in een stem- of telbureau te zetelen moeten de kandidaten aan de volgende voorwaarden voldoen: 18 jaar of ouder zijn op de dag van de verkiezingen, inwoner van Heuvelland en stemgerechtigd zijn. “Als je op de dag van de verkiezingen effectief zetelt, ontvang je een kleine vergoeding en zorgen wij voor broodjes en drank”, aldus de schepen. 

Vlotte organisatie

“Als voorzitter van een stem- of telbureau ben je verantwoordelijk voor een vlotte organisatie binnen je bureau. Je stelt een secretaris aan die je bij je werk ondersteunt en je helpt ook mee met de praktische werking. Als bijzitter van een stembureau kom je in aanmerking voor verschillende zaken zoals identiteitskaarten aannemen, lijsten controleren en kiezersbrieven afstempelen. Als bijzitter van een telbureau tel je de stemmen onder leiding van de voorzitter.” 

Wie zich daarvoor geroepen voelt, neemt contact op met de dienst burgerzaken op het nummer 057/45.04.50 of stuurt een e-mail naar burgerzaken@heuvelland.be. Geef daarbij je voorkeur om als bijzitter of voorzitter te zetelen in een stem- of telbureau. Eenmaal je geregistreerd bent als vrijwilliger, kan je bij een volgende verkiezing worden opgeroepen. Uiteraard kan je op elk moment jouw registratie herroepen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.