Heuvelland hijst vredesvlag om atoomaanvallen te herdenken

De vredesvlag  om de atoomaanvallen op Hiroschima en Nagasaki te herdenken.
Eric Flamand De vredesvlag om de atoomaanvallen op Hiroschima en Nagasaki te herdenken.
De gemeente Heuvelland zal de vlag hijsen aan het gemeentehuis om de atoomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki te herdenken. Dat gebeurt op vraag van Mayors for Peace.

Mayors for Peace is een internationaal netwerk van steden en gemeenten waar ook Heuvelland lid van is. De organisatie werd in 1982 opgericht door de burgemeesters van Hiroshima en Nagasaki en heeft tot doel om met steden van over heel de wereld te pleiten voor nucleaire ontwapening. Wereldwijd telt de organisatie 7772 steden in 163 landen. In België zijn 375 steden en gemeenten lid van het netwerk. De stad Ieper functioneert sedert vorig jaar op vraag van burgemeester Matsui van Hiroshima als ‘lead city’ voor België. Vanuit deze functie roept de Ieperse burgemeester Emmily Talpe alle leden op een zichtbare manier de atoomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki te herdenken. De gemeente Heuvelland geeft gevolg aan die oproep en al op dinsdag 6 augustus en op vrijdag 9 augustus de vlag hijsen aan het gemeentehuis De Warande.

“Op die manier wil Heuvelland niet alleen mee helpen om het netwerk visibiliteit te geven, maar krijgt het engagement binnen het netwerk Mayors for Peace ook concreet vorm”, klinkt het in Heuvelland.

Op 6 en 9 augustus is het 74 jaar geleden dat de beide Japanse steden het slachtoffer werden van een aanval met een kernwapen. Twee bommen vernielden twee steden en maakten vrijwel meteen 140.000 en 70.000 slachtoffers.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.