Gemeente pakt geurhinder in oc Utendoale aan

De geurhinder in het oc  Utendoale is heel storend.
Google Streetview De geurhinder in het oc Utendoale is heel storend.
Het oc Utendoale in Westouter wordt getroffen door geurhinder. Het gemeentebestuur gaat er alles aan doen om dat aan te pakken. 

Op de gemeenteraad van Heuvelland meldde raadslid Ivo Fonteyne (N-VA) dat de geurhinder in het oc in Westouter niet meer te harden is. “Ik hoor regelmatig mensen klagen over stank. Ook bij het optreden van Geike Arnaet, waar toch driehonderd mensen aanwezig waren, was er een slechte geur waar te nemen. Het is echt niet meer aangenaam en dit moeten we aanpakken.”

Het gemeentebestuur heeft al actie ondernomen. “We hebben contact opgenomen met een ruimdienst en ondertussen werden de buizen al schoongemaakt. Nu gaan we de sceptische put leeg maken”, zegt schepen Dirk Baekelandt (Gemeentebelangen). “We hopen dat de stank zaterdag verdwenen is, want vindt de fuif ‘Comme j’ai soif’ plaats in het oc.” 

Burgemeester Marc Lewyllie bedankte raadslid Fonteyne om de geurhinder aan te kaarten. “Het is belangrijk dat zulke en andere zaken die mislopen worden gemeld. Dan kunnen we gepast handelen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.