Gemeente Heuvelland heeft beste avontuurlijke speelzone van Vlaanderen

Deze mooie speelzone in Wijtschate valt in de prijzen.
Gemeente Heuvelland Deze mooie speelzone in Wijtschate valt in de prijzen.
De beste avontuurlijke speelzone in Vlaanderen? Die ligt in Wijtschate. Dat bleek op de uitreiking van de awards van de Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG), waar de gemeente Heuvelland in de prijzen viel. “Nadat we er vorig jaar al de prijs wonnen voor beste begraafplaats, is deze bekroning opnieuw een hart onder de riem voor alle medewerkers en gemeentebestuur”, reageert schepen Wieland De Meyer.

“De jury bekroonde het project voor de gedurfde aanpak om een speelomgeving te realiseren met een link naar het omliggende landschap”, zegt schepen De Meyer. “De aanpak met een sterke participatie, het verkeersvrij maken van de hele site, heel veel vergroening en ontharding en vooral heel diverse sport- en speelzones voor de jongeren kon de jury duidelijk bekoren. Van alle 67 ingezonden projecten mochten we samen met 6 laureaten uit andere categorieën het project voorstellen voor alle aanwezigen op de prijsuitreiking in Oudenaarde.”

‘Over the top’

Het was afgelopen zomer al duidelijk dat de zone een nieuwe trekpleister wordt in de gemeente. “Heel wat fietsers en wandelaars leerden de plek al kennen als stopplaats, maar door de speelzone kwamen er al nieuwe lessenreeksen, festivals en sportevenementen zoals ‘over the top’ (een bike en runevenement, nvdr) tot stand. Daarnaast werd de site uiteraard al heel intensief gebruikt door de speelpleinwerking, de sportkampen, Chiro en vele sportploegen die allen lovend zijn over de realisatie.”

De gemeente nam de cheque dankbaar in ontvangst.
Gemeente Heuvelland De gemeente nam de cheque dankbaar in ontvangst.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.