Flor en Maxim zijn eerste Vlaamse kampioenen 'wackitball'

Flor Busschaert (links) en Maxime Vannieuwenhuyze tonen trots hun medailles.
Marc Desender Flor Busschaert (links) en Maxime Vannieuwenhuyze tonen trots hun medailles.
Flor Busshaert (18) uit Westouter en Maxime Vannieuwenhuyze (19) uit Ieper zijn de eerste Vlaamse kampioenen in het wackitball: een nieuwe racketsport. Het duo leerde de sport kennen via een bootcamp aan Howest Brugge, waar ze de opleiding Sport en Bewegen volgen.

Wackitball is een racketsport waarbij technieken uit squash, tennis en tafeltennis gecombineerd worden. In het Vlaams kampioenschap in Brugge won het duo alle wedstrijden.


"We zijn zonder verwachtingen aan de competitie begonnen en hadden tot onze eerste wedstrijd in de poules nog nooit samengespeeld", vertellen Flor en Maxime.

Eurosong for Kids

Als Vlaamse kampioenen trokken beide jongeren naar huis met een set om het spel te spelen. "Aan een ruimte waar een cirkel met een diameter van drie meter kan getrokken worden, heb je voldoende om dit spel te spelen. Wackitball wordt tot 10 punten gespeeld over twee sets. De rubberen bal moet zo geplaatst worden binnen de cirkel dat de tegenstander de bal niet meer kan raken. Wackitball is een intensieve sport: binnen de 15 minuten zijn de winnaars bekend." Beide sportievelingen hopen nu met hun titel de sport wat naambekendheid te geven in de Westhoek. Flor Busschaert had eerder al naam verworven in de showbizz. Hij nam in 2011 deel aan Eurosong for Kids.


"En ik hoop volgend seizoen geselecteerd te zijn voor The Voice", aldus Flor. (DMN)