Fietser (12) zwaargewond na aanrijding door bestelwagen in Nieuwkerke

Nieuwkerke VKO
Eric Flamand Nieuwkerke VKO
Op de Markt in Nieuwkerke (Heuvelland) is deze ochtend rond 7 uur een 12-jarige fietser uit Nieuwkerke gewond geraakt bij een verkeersongeval. 

Een 32-jarige man achter het stuur van een bestelwagen merkte bij het indraaien de jonge fietser niet op. Door de aanrijding kwam de scholier, die op weg was naar school in Ieper, met zijn fiets ten val en belandde onder de bestelwagen. De jongen bleef bij bewustzijn en werd bevrijd en geholpen door het MUG-team en de brandweer. Het slachtoffer verkeerde niet in levensgevaar en werd met een ambulance naar het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper overgebracht. De jonge tiener liep enkele breuken op.

Ook in Kortrijk is deze voormiddag een ongeval met een fietser gebeurd. Aan de verkeerslichten van de Condédreef en de Burgemeester Felix de Bethunelaan kwamen een 49-jarige fietsster en een vrachtwagen met elkaar in botsing, toen de chauffeur rechtsaf wou slaan. De vrouw kwam bij het dodehoekongeval met haar been onder de vrachtwagen terecht en werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Zij is niet in levensgevaar.
 

Er is een verkeersdeskundige ter plaatse geweest en die bevestigde dat het om een dodehoekongeval ging, aldus het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk.

Nieuwkerke VKO
Eric Flamand Nieuwkerke VKO3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Veerle Leeuwerck

    Het zal niet de laatste keer zijn! Ik ben zelfs bang met mijn auto.... nu is het wel geen vrachtwagen... maar hoe de vele vrachtwagens soms denderen door de dorpskom!

  • rik lagrou

    Deze met fluo en niet gezien Wat deed je dan bestuurder Ergens indraaien en geen fluo zien met wat ben je dan bezig ?,adres opzoeken??

  • Jeaninne Bonduwe

    Gewoon niet normaal dat in de deze dorpskom zoveel verkeer is. Zeker met de vele zware vrachtwagens die aardappelen vervoeren. Dan is het zeker niet veilig om daar met de fiets te rijden.