Festival Dranouter strikt Alan Stivell en Finn Andrews

Belga
Festival Dranouter heeft twee nieuwe namen aan de affiche toegevoegd. Het gaat om folklegende Alan Stivell en Finn Andrews, frontman van indierockband The Veils. 

Festival Dranouter vindt plaats op 2, 3 en 4 augustus. Op de affiche prijken namen als The Kooks, Tom Odell, Black Box Revelation, Tourist LeMC, Novastar, Jasper Steverlinck, Ibeyi, Joan As Police Woman en SX. De organisatoren voegen er nu nog twee namen aan toe. Op vrijdag 2 augustus staat folklegende Alan Stivell op het podium. De Bretoense muzikant ligt aan de basis van de herontdekking van de Keltische harp. Hij komt zijn nieuwe album ‘Human-Kelt’ voorstellen. Hij zingt vooral in het Bretoens, maar ook in het Engels, Frans, Gaelisch en het Welsh. 

Daarnaast geeft ook Finn Andrews, de frontman van de Londense indierockband The Veils, het beste van zichzelf. Andrews bracht dit jaar zijn eerste solo-album uit. Naar eigen zeggen pasten de nummers die hij voor The Veils schreef niet meer bij de band en na een stukgelopen relatie trok hij naar Nieuw-Zeeland. Daar vond hij de juiste mensen om zijn nummers onder handen te pakken. Volgens Andrews is zijn soloplaat ‘One Piece At A Time’ veel persoonlijker dan zijn voorbije werk.

Palace

Door deze toevoegingen verhuist het concert van Ladysmith Black Mambazo naar de Mainstage in plaats van de Club. Alle acts voor de Mainstage, Clubstage, De Voute en De Kerk zijn bekend, maar er is nog een tent op Dranouter: de Palace. Overdag kunnen festivalgangers er terecht voor (kinder)theater, dansworkshops, circusacts... ‘s Avonds is deze tent the place to be voor afterparty’s. Om nieuw dj-talent op te speuren, nodigde de organisatie van het festival dj Bob uit. Hij staat al twintig jaar garant voor het ultieme Palace-feestje.

Op donderdag 1 augustus is er de warming-up avond met straattheateracts op het festivalterrein en enkele dj’s in de Palace. Deze avond is gratis voor houders van een weekendticket. Alle anderen kunnen een donderdagticket kopen aan de kassa’s voor 25 euro. Meer info op www.festivaldranouter.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.