Eigen Kweek wordt Eigen Streek

Een beeld uit het promotiefilmpje Eigen Streek.
Foto Marc Desender Een beeld uit het promotiefilmpje Eigen Streek.
De eigenaars van het restaurant The Rabbit, Jean-Pierre Barbe en Dominique Stove, gelegen op het topje van de Rodeberg in Westouter hebben een bijzonder promotiefilmpje gemaakt: Eigen Streek is een parodie op Eigen Kweek.

In het filmpje kan Lolita (gespeeld door Kirsten Dewulf) Frank (gespeeld door Nico Pattyn), beiden uit Sint-Eloois-Winkel overhalen om in the Rabbit loempia's te gaan eten, wat uiteindelijk garnaalkroketten blijken te zijn. "Maar dat zijn onze loempia's,'" maakt Frank er zich in het filmpje met een kwinkslag van af.


Dominique Stove en Jean-Pierre Barbe namen nu 8 maanden geleden het restaurant over. "Na een grondige opknapbeurt aan binnen-en buitenzijde zijn we klaar voor de echte start en vandaar deze video. Het is onze bedoeling om iedere 3 maanden met promotiemateriaal uit te pakken. Aangezien we een grill restaurant zijn, pakken we straks uit met een parodie op Billy the Kid: Ben je grill?"


De Eigen Kweek parodie werd geschreven door Dominique zelf. Hij vond acteurs en regisseur in zijn geboortedorp Sint-Eloois-Winkel. "Eerder had het plaatselijk Davidsfonds een Eigen Kweek wandeling gehouden. En daar ontmoette ik de juiste mensen." Met het filmpje willen de eigenaars van The Rabbit ook publiciteit maken voor Heuvelland. "Iedereen wil naar de zee, maar we hebben de lelijkste zee van allemaal. Kom maar genieten van de landschappen in Heuvelland en de geschiedenis van de Westhoek."


Op een paar kilometer van The Rabbit, in Dranouter wordt op zaterdag 23 april de Montebergrally gereden, dit jaar met een vette knipoog naar Eigen Kweek. Wie nu al een ticket koopt voor de 51ste editie van de Kenotek Ypres Rally, maakt kans om samen met tienvoudig winnaar van de Ypres Rally Freddy Loix plaats te nemen in de oranje Opel Kadett die te zien is in de Een-reeks Eigen Kweek. Tickets bestellen kan via www.ypresrally.com (BLI/DMN)