Directeur Kazerne Dossin geeft lezing
over radicalisering

Christophe Busch is directeur van het museum Kazerne Dossin.
RV Christophe Busch is directeur van het museum Kazerne Dossin.
In de bib van Wijtschate geeft op donderdag 21 november Christophe Busch een lezing over radicalisering en polarisering. Busch is directeur van het museum Kazerne Dossin en licentiaat criminologie. 

“Sociale media staan bol van de polariserende uitspraken, gevoed door angst, boosheid, onwetendheid of passie. Vluchtelingen, vrijheid van meningsuiting of de verkiezing van een nieuwe president: iedereen heeft er tegenwoordig wel een mening over. Soms leidt dit tot conflicten of zelfs sociale polarisatie”, klinkt het bij de bib. “In dat geval zien we de ander niet meer als een gesprekspartner, maar wel als een tegenstander. Een doorgedreven wij-zijdenken wordt gevaarlijk wanneer het maatschappelijk weefsel verder afbrokkelt en de samenleving in grote, tegengestelde groepen verdeelt. Deze versplintering dreigt af te glijden naar extremistisch geweld.” In de lezing zoekt Christophe Busch een verklaring voor zulke radicaliseringsprocessen die kunnen leiden tot massageweld, zowel in historische voorbeelden als in de actualiteit en in de dagelijkse leefwereld van jongeren op school, in de metro of het winkelcentrum. Graag vooraf inschrijven aan de balie, via 057/45.04.56 of via heuvelland.bibliotheek.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.