Deejay uit Wevelgem opent Festival Dranouter: “Jongensdroom die werkelijkheid wordt”

“Het is een jongensdroom die werkelijkheid wordt.”
RV “Het is een jongensdroom die werkelijkheid wordt.”
‘Bonnes Muziekcarrousel’ prijkt dit jaar als allereerste act op de affiche van Festival Dranouter. De 36-jarige Nicolas Debonne uit Wevelgem is daarbij de man achter de draaitafels. “Toen ik jaren geleden voor het eerst naar Dranouter kwam, zei ik dat ik hier ooit nog eens op een podium wou staan. En het is mij gelukt.”   

Iedereen die Nicolas Debonne een beetje kent, weet dat de Wevelgemnaar muziek in- en uitademt. Nicolas is bezig aan zijn laatste jaar als voorzitter programmatie van het Schippersweekend in Lauwe. Hij organiseert regelmatig een niet zo simpele muziekquiz. Niet zo toevallig, want muziek is zijn passie. Al 19 jaar is hij deejay. “Ik stond als 17-jarige regelmatig achter de toog van jeugdhuis ’t Schipke in Lauwe. Daarbij draaide ik platen, maar niet echt als dj. Dat bleef niet onopgemerkt, want ik kreeg de vraag om een dj-set te doen op het Schippersweekend. Meteen mijn echte vuurdoop.” De bal ging daarop aan het rollen en samen met zijn twee jaar oudere broer Mathias stampte hij ‘Bonnes Muziekcarrousel’ uit de grond. Na een tijd moest Mathias afhaken en Nicolas ging alleen verder. “Ik draai op trouwfeesten, kleine en grote fuiven en op kleinere festivals.” Vorig jaar kreeg hij voor het eerst de kans om op Festival Dranouter te draaien. “Er was iemand weggevallen en ik kreeg een telefoontje of ik het niet zag zitten om mijn ding te doen. Dat was toen op zaterdagavond in een volle tent. Ik was wel wat nerveus, vooral omdat de bas van de installatie niet meteen bleek te werken. Gelukkig werd dat euvel vlug verholpen.”

Deathfolk

Voor Nicolas was zijn doortocht op Dranouter tot dan het hoogtepunt in zijn dj-loopbaan. “Het is fantastisch dat ik er dit keer weer bij kan zijn. Ze waren dus blijkbaar wel tevreden over mijn optreden vorig jaar. Toen ik jaren geleden voor het eerst naar Dranouter kwam, zei ik dat ik hier ooit nog eens op een podium wou staan. En kijk, het lukt me zelf twee jaar op rij. Vorig jaar stond ik nog niet in het programmaboekje, terwijl dat nu wel het geval is.” Nicolas heeft een brede muzieksmaak en hij zal zijn set niet speciaal aanpassen. “Vroeger was er hier uitsluitend folk en wereldmuziek te horen, maar nu is dat wel even anders. Toch ga ik nog wat folkplaten draaien, maar daarom niet de grote klassiekers. Wel denk ik bijvoorbeeld aan Hedningarna, een Zweedse band die traditionele Scandinavische folk combineert met elektronica en rock. Hun genre wordt wel eens ‘deathfolk’ genoemd.” ‘Bonnes Muziekcarrousel’ staat donderdagavond om 21 uur als allereerste act gepland in de Palace, waarmee het festival meteen hevig uit de startblokken schiet. Meer info via www.festivaldranouter.be.




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.