Burgemeester blaast positief na dubbele receptie: rijbewijs drie uur ingehouden

Burgemeester Marc Lewyllie (vooraan), op de tandem met Wieland De Meyer, de eerste schepen die hem in de loop van deze legislatuur opvolgt.
Eric Flamand Burgemeester Marc Lewyllie (vooraan), op de tandem met Wieland De Meyer, de eerste schepen die hem in de loop van deze legislatuur opvolgt.
Burgemeester Marc Lewyllie (65) van Heuvelland is vrijdag betrapt achter het stuur met een glas te veel op. Lewyllie moest zijn auto drie uur aan de kant laten staan. “Ik was niet dronken, maar dit was beter niet gebeurd”, geeft hij toe. 

In de agenda van burgemeester Marc Lewyllie (Gemeentebelangen) stonden vorige vrijdag twee recepties genoteerd. Om 14 uur was er een aan het Kemmel American Monument. Drie uur later ging hij langs in ’t Hommelke in Kemmel op de receptie van het Buurtfeest. “Ik heb op elke receptie twee glazen gedronken en had niet het gevoel dat ik te veel op had”, zegt Lewyllie. “Maar het resultaat van de controle liegt natuurlijk niet.”

Geen vervolging

Net als een aantal andere bestuurders moest ook Lewyllie in de Kemmelstraat in Kemmel aan de kant voor een alcoholcontrole. “Bleek dat ik net boven de toegelaten hoeveelheid alcohol zat”, vertelt de burgemeester. “Ik moest mijn auto drie uur aan de kant laten staan. Mijn laatste glas was er blijkbaar te veel aan, hoewel ik dat zelf niet zo had ingeschat. Vanaf nu let ik extra goed op hoeveel ik drink.” 

Omdat de graad van intoxicatie zo licht was, zal Lewyllie niet vervolgd worden.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Verslype

  Ik krijg het koud en warm bij het lezen van de reacties. Wat een zedenprekerij van deze ongetwijfeld perfecte mensen.

 • raymond van der craen

  Mijnheer de burgemeester je hebt niet alleen een voorbeeldfunctie te vervullen maar je bent tevens een gevaar voor de weggebruikers, lees verdere vaststellingen: 0,5 -1,5 promille (ongeveer 2-5 glazen voor een vrouw, 3-7 glazen voor een man): je bent 'aangeschoten', je kan niet meer veilig aan het verkeer deelnemen.

 • Sobek Wessels

  Voor zulke Vertegenwoordigers van de Wet en het Volk zou onmiddellijk Ontslag zonder enige vergoeding op zijn plaats zijn ! Als zij het Goede voorbeeld niet Geven aan wie moeten we ons dan spiegelen ? Je kan je burgers toch niet met de vinger wijzen als je zelf Geen Haar beter bent of doet ? Verkozenen moeten 100% de Wetten respecteren of Opstappen !

 • Kees Vink

  Dat hoor je alle weken in de rechtbank. Teveel naar binnen gekapt. Inschattingsfout waar hij niets kon aan doen. Alleen blijft een verdere straf uit omdat hij burgemeester is. Leve onze Belgische rechtspraak.

 • stefan crama

  Als gewone burger kom je er niet zo gemakkelijk van af.