47ste shortrally van de Monteberg trekt dit weekend door de Westhoek

Op de Rally van de Monteberg  zal ‘Den Otto’ uit ‘Eigen Kweek’ te zien zijn.
Henk Deleu Op de Rally van de Monteberg zal ‘Den Otto’ uit ‘Eigen Kweek’ te zien zijn.
In de Westhoek vindt op zondag 5 mei de shortrally van Monteberg plaats. Voor het eerst is het evenement een volwaardige rally met drie verschillende klassementsproeven. Ook ‘den otto’ is aan het werk te zien. 

“De 47ste editie van de Monteberg Rally wordt een topper”, klinkt het bij de vzw Superstage, die de rally organiseert. “Niet alleen omdat de wedstrijd dit jaar voor de eerst uitgroeit naar een volwaardige rally met drie verschillende klassementsproeven, maar vooral omdat de affiche bijzonder sterk is. Hans Weijs is de attractie en de topfavoriet met zijn nieuwe Volkswagen Polo R5.” 

De organisatoren kozen dit jaar voor een parcours met Loker als rallycentrum. De wedstrijd begint op 8.10 uur en duurt tot 17 uur. “De deelnemers werken tachtig kilometer tegen de klok af, verdeeld over drie lussen van drie proeven. Er is een nieuwe proef van 7,53 kilometer in Dikkebus. Bij Historic is Paul Lietaer de favoriet met zijn Ford Escort Cosworth. In het rallycentrum kunnen toeschouwers ook  ‘den otto’ uit de reeks Eigen Kweek in actie zien. De rally doet het grondgebied Heuvelland, Ieper en Poperinge aan.

Op zaterdag 4 mei en zondag 5 mei is er een servicezone in Loker. De Kemmelbergweg, Godtschalckstraat en Dondeyneweg zijn alleen te bereiken voor bewoners en servicewagens. Meer info op www.monteberg.com.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.