17 bewoners geëvacueerd na gaslek tijdens wegenwerken

Het gaslek ontstond tijdens wegenwerken, Eandis kwam het dichten.
Alexander Haezebrouck Het gaslek ontstond tijdens wegenwerken, Eandis kwam het dichten.
In de Vierkeerstraat in het centrum van Wijtschate zijn dinsdagvoormiddag zeventien bewoners geëvacueerd nadat arbeiders met een kraan een middendrukleiding hadden geraakt rond 9.10 uur. 

Kort na het gaslek was Eandis al ter plaatse en begon het meteen de bewoners te evacueren. Toen de brandweer ter plaatse kwam, nam zij die taak over. Zeventien bewoners werden overgebracht naar het nabijgelegen rusthuis St-Medard. Eandis kon het lek rond 10.15 uur dichten. De brandweer voert op dit moment nog controles uit in de woningen in de Vierkeerstraat. De bewoners kunnen hun middagmaal eten in het rusthuis en zullen vermoedelijk daarna weer naar hun woning kunnen terugkeren. “Alle bewoners kunnen normaal na de middag terug naar huis”, beaamt woordvoerder Kristof Louagie van de brandweer.

Eandis en de brandweer waren snel ter plaatse.
Alexander Haezebrouck Eandis en de brandweer waren snel ter plaatse.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.