"Wij brengen uw bagage wel, mevrouw"

BUURTJONGENS STARTEN TAXIDIENST MET GOCARTS VOOR EERSTE KAMPEERDERS

De buurtjongens komen met een ingenieus plan voor een zakcentje: de bagage van de kampeerders tot de campingplek brengen.
Eric Flamand De buurtjongens komen met een ingenieus plan voor een zakcentje: de bagage van de kampeerders tot de campingplek brengen.
Gepakt en gezakt met tenten, matrassen en bakken bier stroomden de eerste kampeerders gisteren toe. Jens Covemaeker (6) uit de Dikkebusstraat en zijn vriendjes verdienen een centje bij door de bagage van de kampeerders te vervoeren met hun gocarts.

Als de pop-uptentjes in het rond vliegen en er af en toe een bak bier omvalt, dan weet je dat het Dranouter Festival zich echt op gang trekt. Met een massa materiaal zijn de festivalbezoekers opnieuw op post. Om hen te helpen om het materiaal te vervoeren, waren Arno Vantomme, Jens en Jonas Covemaeker en Thomas en Jelle Rouso op pad met hun gocart. "Vorig jaar was ik gewoon met mijn gocart op straat aan het rijden toen ik enkele kampeerders mij vroegen of ik hun materiaal wilde vervoeren", legt Jens (6) uit. "In ruil kreeg ik een cent voor mijn spaarpot. Dit jaar zijn we met een paar vriendjes op pad met gocarts en karretjes. Zo geraken we aan een spaarcentje", lacht hij. Arno hoopt dat hij met het geld een nieuwe gocart kan kopen. "Dan kan mijn broer volgend jaar ook meerijden."

Sommige festivalgangers kijken niet op een luchtmatras meer of minder.
Eric Flamand Sommige festivalgangers kijken niet op een luchtmatras meer of minder.

Met de fiets

De 47-jarige Claude Willaert uit Koksijde brengt zijn gerief zelf naar het terrein op zijn koersfiets. "Ik parkeer mijn wagen in Loker en leg het laatste stuk met de fiets af. Om alleen je auto uit de modder te krijgen na vier dagen festival, is niet evident, vandaar", legt Willaert uit. "Toen ik twintig was, kwam ik voor het eerst naar Dranouter met een grote groep vrienden. Die jeugdvrienden zijn afgehaakt, ik blijf komen. Ik kan gewoon niet wegblijven. De sfeer en de muziek op het terrein kan ik niet missen. Ik kom hier ook altijd kennissen tegen", lacht de veertiger.


Siebe Boogaerts uit Bissegem is er samen met Lotte en Sanne Fontaine en Janne Mourisse uit Menen. "Het is ondertussen al de zestiende keer dat we hier zijn", zegt Sanne. "Ik heb 38 groepen die ik wil zien, al zal dat misschien wat moeilijk zijn", lacht ze, terwijl ze karren vol materiaal voortduwen. "Maar het allerbelangrijkste zijn oordoppen, zowel voor op het terrein als voor op de camping. Een mens moet ook soms slapen."