Zevende Limburgse coronadode in Sint-Franciscusziekenhuis

Enkele ziekenbedden aan het Mariaziekenhuis die in geval van nood kunnen gebruikt worden.
Mariaziekenhuis Enkele ziekenbedden aan het Mariaziekenhuis die in geval van nood kunnen gebruikt worden.
In  het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder is in de nacht van vrijdag op zaterdag 1 patiënt overleden aan het coronavirus. Dat blijkt uit een officiële mededeling van het ziekenhuis. In totaal zijn er nu 7 Limburgers overleden aan het virus. 

In het Sint-Franciscusziekenhuis verblijven er momenteel 19 patiënten voor een behandeling. Twee onder hen liggen op de intensieve zorgen. In het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden liggen momenteel 31 coronapatiënten, waarvan 9 op de intensieve zorgen. “Wij lopen daarmee tegen onze limieten aan en bekijken momenteel om zo veel mogelijk intensieve bedden bij te creëren. We hopen daar vandaag verder stappen in te kunnen zetten. Daarnaast zullen er ook patiënten terug kunnen gaan naar de gewone afdelingen en kunnen we zo ook verschuiven. Dus voorlopig is er nog geen echt probleem”, verzekert communicatiemanager Miet Driesen ons.

Jessaziekenhuis

Ook bij het Jessaziekenhuis in Hasselt werd er vanmiddag een stand van zaken opgesteld. Daar gaat het om 48 patiënten die werden opgenomen, waarvan er 11 verblijven op de dienst intensieve zorgen. In het ZOL in Genk liggen momenteel 23 patiënten, van wie er 4 op intensieve verblijven.