Yassin Gül: “Ondanks lastercampagne mooi resultaat neergezet”

Yassin Gül stemt in Heusden-Zolder
RTZ Yassin Gül stemt in Heusden-Zolder
Yassin Gül, de kandidaat die door Wouter Beke twee weken voor de stembusslag uit de CD&V werd gezet omwille van zijn vermeende banden met de Grijze Wolven, haalt toch nog een knappe score van 8.745 voorkeurstemmen. Hij moet maar 6 partijgenoten voor laten gaan.

“Je moet weten dat  14 dagen voor deze stembusgang de hel voor mij losbrak. Tot dan had ik keihard campagne gevoerd, maar toen moest ik plots van nul beginnen. Ik moest dan ook nog eens iedereen uitleggen wat er gebeurd was. Dat heeft mij stemmen gekost. Maar toch, ik vind dat 8.745 voorkeurstemmen een knappe score is.” zegt Yassin Gül. “Niemand wou naar mij luisteren wat er precies gebeurd was. Niemand wou horen wat de context was. Namelijk een liedje dat gemaakt is over een oud gedicht van Atatürk. Een symbolisch liedje, dat twee weken welgemikt voor de verkiezingen werd naar buiten gebracht. Maar goed, ik heb begrip voor de omstandigheden. Ik vind dat politiek een ploegsport is, en ik hoop dat mijn ploeg wil luisteren naar wat ik daar over te zeggen heb.  Morgen ga ik terug onverminderd aan de slag als schepen van Heusden-Zolder. Er is daar nog veel werk te verrichten.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.