Werken aan E314 Heusden-Zolder gaan vlot, maar nog geen einddatum in zicht

De werken in de omgeving van de brug duren al lang.
BELGA De werken in de omgeving van de brug duren al lang.
De werken aan de kanaalbrug op de E314 in Heusden-Zolder verlopen vlotter dan voorheen. Rond de jaarwisseling openen voor het verkeer is het doel, maar nog niet definitief het geval. 

De werken gingen tot hiertoe zeer moeizaam, maar de afgelopen maanden werd gestaag vooruitgang geboekt. “De afwerking van de brugvoegen zijn zeer weersgevoelig waardoor het moeilijk blijft een exacte datum voor openstelling van de brug richting Lummen te bepalen. Begin januari is het doel.”

Wisselen van brug

Nadat de noordelijke brug klaar is, kan het verkeer zo snel mogelijk worden omgezet voor de rijriching Leuven. “Veel zal weer afhangen van de weersomstandigheden. Op bruggen en viaducten bevinden zich doorgaans uitzettingsvoegen die de beweging van een brugconstructie opvangen en tegelijkertijd de waterdichtheid verzekeren. Door de permanente verkeersbelasting zijn deze voegen zeer gevoelig voor slijtage.”

Als de noordelijke brug opent voor verkeer, kan ook de verhoging van de zuidelijke brug in het voorjaar 2020 starten. Dat zou dan tegen het jaareinde 2020 klaar moeten zijn. De tijdelijke stalen brug zal in deze tweede fase dienst blijven doen voor het verkeer richting Nederland.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.